Kensapuu

Målade luckor

I tillverkningen av våra mdf-möbelluckor och -köksluckor använder vi mdf-skivor. Mdf är en hård träfiberskiva där homogent träfiber och lim trycks ihop under hård press och värme. Våra mdf-skivor kommer från Tyskland och Polen och uppfyller E1-normen. Ytbehandlingen av våra möbelluckor och köksluckor görs med hjälp av katalytisk tvåkomponentsfärg.

Kensas automatiska och moderna målningslinje har tillverkats enkom för målning av skivor. Behövliga färgskikt stryks på maskinellt i en dammfri lokal. Miljöaspekter glöms inte heller bort - automaten tar tillvara överbliven färg för återanvändning.

MDF-skivan för målade luckor har skräddarsytts för Kensapuus behov.

Kensas möbellucka behandlas flera gånger på ytbehandlingslinjen. Först slipas ytan och därefter torkas dammet bort. Sedan sprutmålas luckan och efter det ska den torka. En lucka går igenom målningslinjen sammanlagt fem gånger. Baksidan beläggs med ett lager grundfärg och ett lager ytfärg. Framsidan målas beroende på modell med minst två lager grundfärg och ett lager ytfärg.

Färgsortimentet för målade luckor är brett. Du kan välja bland Kensapuus över 20 standardfärger. Luckorna kan även ytbehandlas med vilken färgnyans som helst som du väljer. 

Alla ytfärger finns på Tikkurilas Monicolor- och Symphony-färgkartor ( förutom grå 754096H, grädde 754290L och 9011 vit som är Kensas egna färger). 

Alla målade luckor finns både i matta, supermatta lackerad och glansiga modeller.

Alla luckmodeller kan även måttbeställas.

 

 

© Kensa | Creamedia