Kensapuu

Hoito-ohjeet

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi pinta puhtaaksi, ja kuivaa tarvittaessa lopuksi. Ei vaadi huuhtelua. Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla, suosituksena esim. Kiilto Kodinpuhdistaja. Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa.

Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty.

Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin.

Ovea ei saa altistaa juoksevalle vedelle esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. (Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.)

Käsittely

MDF-kalusteovet tulee säilyttää lämpimässä ja kuivassa tilassa (ilman kosteus enintään 60%). Tuotteita ei saa laittaa ilman suojausta lattialle tai muualle missä tuotteet voivat altistua lialle, pölylle tai naarmuille. Suosittelemme tuotteiden säilyttämistä vaaka-asennossa. Tuotteiden turhaa siirtelyä tulee välttää.

Ovia käsitellessä on oltava aina varovainen ja huolellinen.

MDF-kalusteovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa.

Vedin- tai sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomiota työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oveen pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä.

Valkoisissa kiiltävissä kalvo-ovissa sekä Satin kalvo-ovissa on poistettava suojakalvo. Kvartetti levyovissa suojakalvo on matta- ja forest pintaisissa tuotteissa. Kvartetin suojakalvo saattaa jättää liimarannun tuotteen pintaan. Suojakalvon mahdollisesti jättämä liimarantu lähtee pois kostealla liinalla pyyhkimällä.

Vähäisiä kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla. Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudella. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa. Muualla kuin Kensalla tehdyistä korjauksista Kensa ei ole missään vastuussa.

Jos kalvopinta rikkoontuu, sitä ei voi enää paikata. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

 

Hävittäminen

Voidaan kierrättää, hävitettävä kuitenkin virallisten määräysten mukaisesti.

PVC-kalvo kuuluu muovijätteisiin.

 

 

 

© Kensa | Creamedia